A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

Ünnepélyes nyitókonferencia

A TÁMOP 5.6.1.C-11/1 projekt ünnepélyes nyitókonferenciájára a Fővárosi Kormányhivatal Váci utcai épületében lévő patinás Díszterem adott reprezentatív helyszínt 2013. március 26-án. A meghívottak között  voltak  a projekt megvalósításában résztvevő, és a szakterülethez kapcsolódó egyéb állami szervek, így a Kormányhivatal további szakigazgatási szerveinek vezetői, képviselői, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság vezetői, a kerületi kapitányok, a Józsefvárosi Önkormányzat tisztségviselői, a  civil szervezetek aktivistái, a projektben résztvevő munkatársak, valamint a sajtó képviselői. 

A program fontos célja volt a projekt előzményeinek, a jelenlegi bűnmegelőzési és áldozatsegítési helyzet felvázolása, majd a program nyújtotta lehetőségek és célkitűzéseinek, bemutatása, a résztvevők előtt álló feladatok ismertetése.

Az ünnepélyes megnyitót Dr. Pesti Imre kormánymegbízott úr tartotta, aki a projekt jelentőségét hangsúlyozta.

A megjelenteket köszöntötték a projektben résztvevő konzorciumi partner szervezetek vezetői, Dr. Kocsis Máté a Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere és Dr. Tóth Tamás rendőr dandár tábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. 

A projekt jelentőségéről Dr. Pálvölgyi Ákos BFKH Igazságügyi Szolgálat Szakigazgatási szerv vezetője, a projekt Jogi és kommunikációs vezetője beszélt, majd Dr. Vojnovics Ibolya BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt Szakmai vezetője a projekt keretében megvalósítandó programokat ismertette.

A két előadás között röviden  elmondta az Áldozatsegítő Szolgálattal való találkozását,  a tőlük kapott segítség és támogatás jelentőségét egy bűncselekmény következtében lányát elvesztő édesanya, egy áldozat.

Oláh László rendőr őrnagy, BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője ismertette a bűnmegelőzés és áldozatsegítés fontosságát a rendőri munkában.

A pszichológiai munka jelentőségéről az áldozatsegítésben Hegedűs Ibolya pszichológus tartott érdekfeszítő előadást.

Sajgál Rózsa a Budapesti Szociális Forrásközpont munkatársa a civil szervezetekkel való együttműködés tapasztalatairól és fontosságáról beszélt.

A konferenciát 118 szakember tisztelte meg jelenlétével.

Vissza
Asztali verzió