A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

A Fehér Gyűrű nemzetközi konferenciája

2013. szeptember 4-én a Fehér Gyűrű közhasznú egyesület TÁMOP projektje keretében zajló nemzetközi konferenciájára elő- adónak kérték fel a BRFK Bűn- megelőzési osztályának osztály- vezető helyettesét Bácskai Tünde alezredest és dr. Vojnovics Ibolyát a Fővárosi Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata Áldozatsegítő Osztályának vezetőjét.

A konferencia címe „Az Áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés” volt, amely nemzetközi eseményként legfőbb céljául tűzte ki a segítő szolgáltatások együttműködésének erősítése és kohéziójának növelése a külföldi és hazai partnerek között. A szervezetek olyan komplex ellátást szeretnének közösen nyújtani az áldozatok számára, amely elősegíti minél teljesebb rehabilitációjukat és reintegrációjukat. 

A megnyitót dr. Tóthné dr. Pölöskei Eszter a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Szolgáltatási Főosztály vezetője tartotta. Ezt követően a külföldi vendégek ismertették a hazájukban folyó áldozatvédelmi tevékenységet:

 • Skócia: David McKenna
  elnök, Victim Support Europe
  igazgató, Victim Support Scotland
 • Szlovákia: Jana Šípošová,
  Victim Support Slovakia
 • Horvátország: Lívija Plančić,
  Victim Support Croatia
 • Magyarország: dr. Veisz Gábor, osztályvezető, KIH Áldozatsegítési Osztály

Ezt követően dr. Vojnovics Ibolya Áldozatsegítés a Fővárosi Áldozatsegítő Szolgálatnál a TÁMOP projekt tükrében címmel, Bácskai Tünde Együttműködés a civil és az állami áldozatsegítő szervezetekkel címmel tartotta meg előadását.

A Fehér Gyűrű tevékenységéről Kiss Viktória projekt referens és Pethő Anikó pszichológus beszélt, majd az egyesületről készült kisfilmet vetítették le.

Vissza
Asztali verzió