A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

15. Tematikus csoportfoglalkozás

Beszámoló, a TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten Józsefvárosi modellprogrammal” projekt 15. tematikus csoportfoglalkozásáról

2014. június 24-én, kedden 9 órai kezdettel kerül sor a „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi modellprogrammal” címet viselő, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat közös projektjének 15. tematikus csoportfoglalkozására, amely a JÁSZER (Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer) soron következő ülésével együttesen került megtartásra. 

A programot a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300. Tanácsteremében tartottuk (Budapest VIII. kerület Baross utca 63-67. szám).  

A meghívottak a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek, különös tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat, valamint a Budapest VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat; a projekt megvalósításában részt vevő egyéb társzervek, mint ESZTER Ambulancia, Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület; illetve a Budapest Főváros Kormányhivatala Szakigazgatási Szerveinek és egyéb civil szervezeteknek a képviselői voltak.

Témája: Együttműködés az áldozatok segítéséért

Napirend: 

 1. A meghívott civil szervezetek rövid bemutatkozása 
 2. A JÁSZER Ügyrendjének módosítá
 3. Konzultáció-fórum az együttműködés további lehetőségeiről

 
1. A meghívott civil szervezetek rövid bemutatkozása

A megjelent civil szervezetek képviselői bemutatták szervezetüket és annak tevékenységét. Így megismerhettük a hajléktalan ellátás, az emberkereskedelem, a családon belüli erőszak körében, pszichiátriai problémák esetén, nyugdíjasok részére, fiatalok számára nyújtott speciális ellátásokat, és egyben ezek nehézségeit is. Bemutatkozott:

 • Budapesti Módszertani Szociális Forrásközpont
 • Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége (NYUBUSZ)   
 • Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány (MEJOK)
 • MORAVCSIK Alapítvány
 • Nem Adom Fel! Alapítvány
 • Jóravaló Alapítvány
 • Kapocs Alapítvány

A korábbi áprilisi rendezvényen már bemutatkozott a Rés Alapítvány, a Baptista Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt, a Családőr egyesület, és a Kék Vonal telefonos segítő szolgálat, és röviden ismét elmondta tevékenysége lényegét.


2. A JÁSZER ügyrendjének módosítása

A JÁSZER ügyrendjének módosítása egyhangúan elfogadásra került. Ismertettük a modellprogram vázlatát is a jelenlévőknek.


3. Konzultáció-fórum az együttműködés további lehetőségeiről

A megjelent civil szervezetek az alábbi javaslatokat vetették fel:

 • kapcsolatfelvétel további szervezetekkel
 • anyagok kiküldése egymásnak véleményezésre
 • szélesebb körben kellene terjeszteni a létezést
 • további nyugdíjas-szervezetekkel felvenni a kapcsolatot
Vissza
Asztali verzió