A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

12. Tematikus csoportfoglalkozás

Beszámoló, a TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten Józsefvárosi modellprogrammal” projekt 12. tematikus csoportfoglalkozásáról

5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és  áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi modellprogrammal” című projekt keretén belül a 12. tematikus csoportfoglalkozás 2014. március 6-án 14.00 órai kezdettel, a Budapest Főváros Kormányhivatala Váci utca 62-64. szám alatti épületében a Deák teremben, a Hátsó 1. illetve a Hátsó 2. teremben került megrendezésre.

A meghívottak a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek, különös tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat, valamint a Budapest VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat; a projekt megvalósításában részt vevő egyéb társzervek, mint ESZTER Ambulancia, Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület; illetve a Budapest Főváros Kormányhivatala Szakigazgatási Szerveinek és egyéb civil szervezeteknek a képviselői voltak.

A 12. tematikus csoportfoglalkozás három témában került megrendezésre: 

Az iskolai erőszak veszélyeiről, megelőzéséről és kezelése. Előadók Németh Margit pszichológus és Topa Zoltán százados Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó Tisztek Koordinátora voltak. A csoport létszáma 36 fő volt.

A mediáció és a jogi segítségnyújtás eszközei a jogviták megoldásában, az igazságszolgáltatásban. Előadók: Fellegi Borbála FORESEE Kutatócsoport alapítója és ügyvezetője, Rákné dr. Dobos Erika BFKH ISZ Jogi Segítségnyújtó Osztály osztályvezetője, valamint Lakatos Piroska BFKH ISZ Bűnmegelőzési és Jóvátételi Osztály osztályvezetője voltak. A csoport munkájában 23 fő vett részt.

A bűnmegelőzés eszközrendszere és az áldozatsegítés fontossága. Az előadók Dr. Vojnovics Ibolya BFKH ISZ  Áldozatsegítő Osztály osztályvezetője és dr. Almacht Ottó a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület munkatársa voltak. A csoport létszáma: 13 fő volt.

A projekt keretében az első és második csoportban zajlott téma feldolgozására  e körben a mostani, 12. tematikus csoportfoglalkozás alkalmával került sor először sor nagy érdeklődés mellett. A harmadik csoportban elhangzottak a korábbi rendezvényeinken résztvevők számára már ismertek voltak. Ennek volt betudható, hogy a harmadik csoportban csak azok voltak, akik korábban nem vettek részt projektünk rendezvényén.Vissza
Asztali verzió