A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

Több erőszakot ne!

Felhívás családon belüli erőszak áldozatai számára indított terápiás csoportban történő részvételre. 

Ha került már olyan helyzetbe, hogy partnere, vagy más családtagja érzelmi, testi, verbális, szexuális, gazdasági vagy szociális kényszer révén próbálta, illetve próbálja befolyásolni, korlátozni, vagy megtörni az Ön, akár gyermekei akaratát és ez a mások feletti uralkodási vágy Önt, illetve gyermekeit is nap, mint nap rettegésben tartja, várjuk Önt a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügy Szolgálat Áldozatsegítő Osztály által családon belüli áldozatok számára indított terápiás csoportban.

Az 1111 Budapest, Budafoki út 59. alatti helyen megrendezésre kerülő, heti másfél órás csoport célja a más áldozatokkal való találkozás útján az elszenvedett traumák közös feldolgozása, a lehetséges megoldási stratégiák kimunkálása, az elszigeteltségből való kitörés motiválása, illetve az önbecsülés növelése segítő szakember közreműködésével. A csoport egyúttal egy pszicho-edukációs program is, mely segít megértetni az áldozatokkal a bántalmazás mechanizmusát, azt, hogy a problémájukkal nincsenek egyedül, hogy elhiggyék, ami velük történt, az nem az ő hibájuk.

Az ilyen csoportban részt vevő áldozatok kisebb eséllyel esnek vissza az áldozat szerepébe, illetve felismerik a bántalmazó viselkedés korai jeleit.  

Ha felkeltette érdeklődését felhívásunk, bővebb információért keressen minket munkaidőben a 209-9337, 209-9338 telefonszámon, vagy e-mail: isz.aso@bfkh.hu elérhetőségeken.

Vissza
Asztali verzió