A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

17. Tematikus csoportfoglalkozás

2014. október 30-án került sor „Az időskorúak védelme„ témakörét feldolgozó szakmai tanácskozásra.

A téma iránt hatalmas volt az érdeklődés, a rendezvényen több, mint  60 fő vett részt. A programot dr. Vojnovics Ibolya a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálata, Áldozatsegítő Osztályának vezetője, a projekt szakmai vezetője nyitotta meg, majd Rácz Lajos pszichológus előadásában hallhattunk a derűs időskor alappilléreiről.

Egy rövid kávészünet után Harangozó László rendőr alezredes előadásában megismerhettük, hogy az időskorúak leggyakrabban mely bűncselekménytípusok áldozataivá válhatnak. A BRFK Bűnmegelőzési osztályának munkatársa bemutatott néhány egyszerűbb vagyonvédelmi eszközt is, melyet a résztvevőknek kézbe vehettek, és így megismerhették működését is.

A következő előadást Toldi Tamás a 60+ program menedzsere tartotta, bemutatva a 2008-tól folyó idősekkel való foglalkozást, a jó gyakorlatot Újbudán. Ezután Czimmerné Jurek Krsiztina a JSzSzGyK szakmai vezetője bemutatta, hogy Józsefvárosban az időskorúaknak milyen ellátásokban részesülhetnek és milyen szabadidős lehetőségeik vannak. 

Az utolsó napirendi pontban a megjelent kifejezetten idősekkel, vagy velük is aktívan foglalkozó civil szervezetek mutatkoztak be és elmondták, hogy a hozzájuk forduló időskorúaknak milyen szolgáltatást tudnak nyújtani.

A program lezárásaként Sántha Péterné alpolgármester asszony értékelte a tanácskozást, és javaslatot tett a párbeszéd további folytatására, mind a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Rendszer, mind egyéb kerületi szervezeti keretek között.

Vissza
Asztali verzió