A Magyar Rendőrség KORMÁNYHIVATALOK Józsefváros

13. Tematikus csoportfoglalkozás

Április 25-én megtartottuk 13. tematikus csoportfoglalkozásunkat a Kesztyűgyárban 

A TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „BŰNMEGELŐZÉS ÉS  ÁLDOZATSEGÍTÉS BUDAPESTEN, JÓZSEFVÁROSI MODELLPROGRAMMAL”  című projekt keretén belül a 13. tematikus csoportfoglalkozás 2014. április 25., 9.00 órai kezdettel, a Kesztyűgyár Közösségi Ház Tükörtermében került megrendezésre.

A meghívottak a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek, különös tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat, valamint a Budapest VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat; a projekt megvalósításában részt vevő egyéb társzervek, mint ESZTER Ambulancia, Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület; illetve a Budapest Főváros Kormányhivatala Szakigazgatási Szerveinek és egyéb civil szervezeteknek a képviselői voltak.

Témája: Együttműködés az áldozatok segítéséért

Napirend: 

  1. A bűnmegelőzés és áldozatsegítés helyzete Budapesten, a projekt bemutatása
    Előadók: dr. Vojnovics Ibolya, Oláh-Paulon László alezredes

     
  2. A meghívott szervezetek rövid bemutatkozása
     
  3. Konzultáció-fórum az együttműködés további lehetőségeiről

A megjelent civil szervezetek képviselői bemutatták szervezetüket és annak tevékenységét, a jelenlévőkkel való együttműködés lehetőségéit. Így megismerhettük a hajléktalan ellátás, az emberkereskedelem, a családon belüli erőszak körében nyújtott ellátásokat,  és egyben ezek nehézségeit is. Bemutatkozott a Rés Alapítvány, a Baptista Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt, a Családőr egyesület, és a Kék Vonal telefonos segítő szolgálat is. Konkrét eseteket is átbeszéltünk, így egymás tapasztalatai is bővítették ismereteinket.

Vissza
Asztali verzió